Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit jemnou celerovou pomazánku s mrkví a jablkem | recept

Jak připravit jemnou celerovou pomazánku s mrkví a jablkem | recept. Jedinečné spojení nasládlé mrkve, celeru a nakyslého jablka dá vzniknout úžasně jemné a svěží pomazánce, která se díky svému tvarohovému základu stane vítanou a lehce stravitelnou změnou v plejádě klasických majonézových pomazánek.

Co je potřeba

  • 200 g mrkve
  • 1 sklenička sterilovaného celeru (sklenička o váze 330 g)
  • 1 kyselejší jablko – nejlépe odrůda Granny Smith
  • 200 g tučného či polotučného tvarohu ve vaničce
  • 2 lžíce zakysané smetany
1

Ve větší misce spolu promíchejte najemno nastrouhanou mrkev a jemně strouhané oloupané jablko.

2

Přidejte dobře okapaný sterilovaný celer. Pro lepší konzistenci pomazánky doporučuji celer nakrájet na menší kousky.

3

Nakonec vmíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Tučnost tvarohu i smetany je čistě na vaší volba. Já raději používám tučnější verzi, se kterou je pomazánka lahodnější a jemnější.

Takto připravenou pomazánku nechejte v chladu alespoň hodinu proležet a následně si ji dopřejte s jakýmkoliv pečivem. Je skvělá jak s opečeným toastem, tak s čerstvým pečivem.

Pomazánka je výtečná i s přidaným pomazánkovým máslem místo tvarohu. Řekla bych, že možná i chuťově dokonalejší.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.