Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit luxusní kešu dip s parmazánem a kurkumou | recept

Jak připravit luxusní kešu dip s parmazánem a kurkumou | recept. Pouhým rozmixováním jemných kešu oříšků a aromaticky i chuťově výrazného sýru dosáhnete, za přispění česneku a ostré kurkumy, opravdu jedinečné chuti. Výsledný dip úžasně doplní třeba pečenou zeleninu ochucenou orientálním kořením.

Co je potřeba

  • 200 g kešu oříšků
  • 250 ml vody na namočení oříšků
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1–2 stroužky česneku
  • 40 g strouhaného parmazánu
  • 2 lžičky mleté kurkumy
  • 100–150 ml vody
  • špetka soli a pepře

 

1

Kešu oříšky přibližně na hodinu ponořte do 250 ml vody, krásně změknou a půjdou lépe rozmixovat.

2

Poté vodu slijte a oříšky přesuňte do mixéru. Současně k nim přidejte prolisovaný česnek, parmazán, kurkumu, vinný ocet a zatím jen 100 ml vody. Zbylých 50 ml si nechejte na případné další zředění.

3

Vše důkladně rozmixujte a vyzkoušejte, zda oceníte řidší konzistenci, či ponecháte takto. Případně ještě nařeďte zbylou vodou a dochuťte solí a pepřem.

Chuťově netradiční, ale naprosto výtečný dip podávejte nejlépe k pečené zelenině ochucené orientálním kořením. Skvělý je především pečený květák, lilek či mrkev.

Studený zeleninový vývar přidaný do dipu místo vody, výslednou chuť ještě pozvedne a zvýrazní.  

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.