Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit polévku tarator | recept

Jak připravit polévku tarator | recept. Při návštěvě Bulharska jste si určitě zamilovali studenou okurkovou polévku zvanou tarator. V létě tuto balkánskou delikatesu podávají snad v každé restauraci a její instantní verzi naleznete i v regálech supermarketů. Příprava okurkové polévky je rychlá, jednoduchá a během horkých dní vás zajisté osvěží!

Co je potřeba

malý bílý jogurt
okurka
kopr
5 stroužků česneku
slunečnicový olej
sůl, pepř
vlašské oříšky

1

Omytou okurku nakrájíme na drobné kostičky. To samé provedeme s česnekem, který však můžeme místo krájení nastrouhat, a koprem.

2

Nakrájenou okurku, česnek a kopr přidáme do předem připravené a dostatečně velké mísy.

3

Dle chuti osolíme, opepříme a přilijeme trochu olivového oleje.

4

Do mísy přidáme bílý jogurt a všechny ingredience začneme třít polévkovou lžící, dokud nevznikne hustá směs.

5

Přilijeme vodu, aby se nám obsah mísy lépe zpracovával. Stálým mícháním přivedeme obsah mísy do tekutější konzistence.

6

Polévku umístíme na jednu až dvě hodiny do lednice.

7

Tarator podáváme dobře vychlazený a ozdobený nastrouhanými vlašskými oříšky.

Do připraveného taratoru můžete vhodit jednu až dvě kostky ledu.

Autor: Anetka5
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.