Co je potřeba

4rajčata
1 lilek
2 cukety
2 papriky (ideálně mix všech barev)
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
½ lžíce tymiánu
1 lžička rozmarýnu
podle chuti sůl a pepř

1

Nejdříve si připravíme zeleninu. Lilek pokrájíme na plátky, osolíme a necháme 20 minut vypotit, tím se zbaví přebytečné hořkosti. Poté ho rozkrájíme na čtverečky. Cukety oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriky očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli také.

2

Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Nejdřív na něm osmažíme papriky a cibuli, poté přidáme rajčata, lilek a cuketu. Prolisujeme do pánve česnek. Osolíme, přisypeme koření a dusíme 20 minut na otevřeném plameni.

3

Jakmile je vydušená většina šťávy, je jídlo hotové a můžeme podávat. Pokud servírujete ratatouille jako hlavní jídlo, volte k němu rýži.

Dobrou chuť!

Tipy

Ve fázi dušení můžete k zelenině přidat i bobkový list, zelenou petrželku nebo majoránku.

Hotové ratatouille můžete také přendat do zapékací mísy a zapéct s pořádnou vrstvou sýra.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.2
Average: 3.2 (5 votes)