Jak připravit rýžový nákyp | recept
07. Únor 2017
Rýžový nákyp | recept. Rýžový nákyp je sladké jídlo, které chutná především dětem. Ale i mnoha dospělým přijde občas k chuti, jako lehký ovocný zákusek po obědě. Do nákypu můžete střídat ovoce podle sezóny, dětem chutná téměř každá ovocná složka. Budou-li nákyp jíst i dospělí, doporučuji okořenit třeba skořicí, vanilkou, kakaem nebo kokosem.
Co je potřeba
- 0,5 l mléka
- špetka soli
- 100 g rýže
- 60 g másla
- 50 g krupicového cukru
- 2 celá vejce
- meruňky
- na vymazání formy – tuk a strouhanku
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit rýžový nákyp s rebarborou a hruškou | recept
Rýžový nákyp s rebarborou a hruškou | recept. Rýžový nákyp budí emoce, má své zaryté odpůrce a naopak i oddané zastánce. Pokud patříte k druhé skupině…
Jak připravit hruškový rýžový nákyp | recept
Hruškový rýžový nákyp | recept. Mnohá jídla člověk vaří hlavně v případě, že mu od jiného pokrmu přebyde nějaká surovina a je škoda ji vyhodit. Určitě…
Jak uvařit golubce s rajskou omáčkou | recept
Golubce s rajskou omáčkou | recept. Golubce mají nejasný původ, vyskytují se v ruské, polské, rumunské, maďarské i romské kuchyni. Jsou to zelné závit…
Jak připravit rýžový salát s kuřecím masem | recept
Rýžový salát s kuřecím masem | recept. Saláty z rýže nejsou u nás tak oblíbené a rozšířené jako saláty z těstovin. Je to škoda, jsou rychle hotovy a r…
Jak uvařit chlupaté knedlíky se zelím a uzeným | recept
Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným | recept. Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným jsou naprostá klasika. Dnes je však málokdo doma vaří. Pro toho, kdo…
Diskuze k článku