Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit rýžový salát s kuřecím masem | recept

Rýžový salát s kuřecím masem | recept. Saláty z rýže nejsou u nás tak oblíbené a rozšířené jako saláty z těstovin. Je to škoda, jsou rychle hotovy a rýže se dobře kombinuje. Navíc elegantně zužitkujete zbylou vařenou rýži. Saláty nejsou vzhledově příliš atraktivní, musí se doplnit výrazněji zbarvenou zeleninou, jako příklad lze uvést červený paprikový lusk, zelený hrášek, s rýží ladí i vejce pokrájené na plátky. Nabízím vyzkoušený recept, který mohu s klidným srdcem doporučit. Věřte, že chutná lépe než vypadá.

Co je potřeba

  • 300 g vařené rýže
  • 250 g kuřecího masa (vařené, pečené)
  • 100 g hrášku
  • 80 g sladkokyselých okurek
  • 2 stroužky česneku
  • 225 ml majolky
  • sůl
  • pepř
  • červená paprika naložená nebo čerstvá
  • podle chuti ocet
1

Rýži uvařte běžným způsobem, tak jak jste zvyklí. Dávejte pozor, aby nebyla rozvařená. Na salát zužitkujete i zbylou přílohovou rýži. Vařenou rýži prolijte studenou vodou a nechte vychladnout.

2

Vařené nebo pečené kuřecí maso vykostěte, odstraňte kůži a nakrájejte na malé kousky. Přidejte ho do misky k rýži. Sladkokyselou okurku rovněž nakrájejte a přidejte do misky spolu s hráškem. Hrášek je lepší zmrazený, má hezčí barvu než ten z plechovky. Zmrazený hrášek jen na několik minut ponořte do horké vody, nemusíte ho vařit.

3

V majonéze rozmíchejte sůl, pepř a prolisovaný česnek. Pak ji přidejte k ostatnímu a dobře vše dohromady promíchejte. Majonézu můžete nahradit sojanézou. Pro oživení přidejte naloženou nebo čerstvou barevnou papriku.  Na talíři dozdobte snítkou petržele. Jí se jen tak nebo s celozrnným pečivem.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.