Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit vegetariánské hot dogy | recept

Jak připravit vegetariánské hot dogy | recept

Vegetariánské hot dogy | recept. Párky, stejně jako jiné druhy uzenin, rozhodně nepatří mezi nejzdravější potraviny. Jestliže patříte mezi příznivce zdravějšího stravování či vegetariány, zkuste si připravit vegetariánské hot dogy podle našeho receptu. Poradíme vám, jak vyrobit bezmasé „párky“ z uzeného tofu a červených fazolí. Výsledkem budete jistě překvapeni.

Co je potřeba

  • 1 konzerva sterilovaných červených fazolí
  • 1 balení uzeného tofu
  • 3 – 4 lžíce hladké špaldové mouky
  • sůl, pepř, mletá paprika, kari, čerstvé či sušené bylinky
  • rostlinný olej na smažení
  • rohlíky či bulky na hot dogy
  • cibule, hlávkové zelí či salát nebo okurka, případně jiná zelenina dle chuti
  • hořčice či kečup
1

Tofu i fazole obsahují velké množství kvalitních rostlinných bílkovin, navíc tyto dvě suroviny hot dogy obohatí o řadu vitamínů (např. vitamíny skupiny B, vitamíny E a K), minerálů (mangan, selen, zinek, měď, železo atd.) a spoustu dalších cenných látek.

Tofu i fazole obsahují velké množství kvalitních rostlinných bílkovin, navíc tyto dvě suroviny hot dogy obohatí o řadu vitamínů (např. vitamíny skupiny B, vitamíny E a K), minerálů (mangan, selen, zinek, měď, železo atd.) a spoustu dalších cenných látek.
2

A jaký je postup?

Sterilované fazole scedíme a necháme je dobře okapat. Nasypeme je do mixéru, přidáme na kostky pokrájené uzené tofu, sůl, pepř a další koření dle chuti.

A jaký je postup? Sterilované fazole scedíme a necháme je dobře okapat. Nasypeme je do mixéru, přidáme na kostky pokrájené uzené tofu, sůl, pepř a další koření dle chuti.
3

Vše promixujeme do konzistence, kdy se směs nechá dobře tvarovat, avšak jsou v ní stále menší kousky fazolí. Následně hmotu zahustíme špaldovou moukou

Vše promixujeme do konzistence, kdy se směs nechá dobře tvarovat, avšak jsou v ní stále menší kousky fazolí. Následně hmotu zahustíme špaldovou moukou. 
4

Ze směsi vyvalujeme menší „párečky“ (pracuje se s nimi snáze než s většími). Válečky ze všech stran zprudka osmažíme na rostlinném oleji. Potom je položíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku.

Ze směsi vyvalujeme menší „párečky“ (pracuje se s nimi snáze než s většími). Válečky ze všech stran zprudka osmažíme na rostlinném oleji. Potom je položíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku.
5

Rohlík rozřízneme, vnitřek pomažeme hořčicí či kečupem a naplníme zeleninou. Nakonec do rohlíku vložíme 2 osmažené „párečky“, hot dog posypeme pokrájenou cibulí a pokapeme opět hořčicí či kečupem.

Rohlík rozřízneme, vnitřek pomažeme hořčicí či kečupem a naplníme zeleninou. Nakonec do rohlíku vložíme 2 osmažené „párečky“, hot dog posypeme pokrájenou cibulí a pokapeme opět hořčicí či kečupem.

Tipy

  • Do směsi na bezmasé „párky“ můžete přidat také ve slupce uvařenou bramboru, nakládané artyčoky, hrášek, mrkev, sýr apod.
  • Sterilované fazole lze nahradit doměkka uvařenými sušenými, jestliže máte dostatek času.
  • Pokud máte rádi pikantnější pokrmy, neváhejte hot dogy ochutit chilli papričkou.
  • „Párky“ je možné také ogrilovat.
Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.