Co je potřeba

  • 1 kg jablek
  • 400 g meruněk
  • zavařovací skleničky
1

Ovoce oloupeme, nakrájíme na menší kousky nebo plátky a asi 10 minut povaříme ve vroucí vodě. Poté slijeme téměř všechnu vodu (necháme asi 1 dl) a rozmixujeme tyčovým mixérem. Slitý vývar z ovoce nemusíme vylévat, po vychladnutí je velmi osvěžující k pití.

2

Ještě horkou přesnídávkou plníme vysterilizované skleničky, které pak pevně uzavřeme. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, skleničky vyskládáme na hluboký plech nebo zapékací misku, asi do půlky zalijeme vodou a položíme na dno trouby. Takto sterilizujeme asi 20 minut. Po vytažení necháme přesnídávky vychladnout dnem vzhůru. Přeji vám a vašim ratolestem dobrou chuť.

Tipy

Místo meruněk můžete k jablíčkům přidat třeba broskve, borůvky, jahody. U kojenců však pozor na alergickou reakci z jahod.

Varování

Při zavařování pozor na již použité skleničky a víčka od dětských příkrmů. Ne všechny správně "chytnou". Po otevření přesnídávky musí víčko "klapnout".

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.2
Average: 4.2 (5 votes)