Jak správně uvařit vejce | rady a tipy do kuchyně
Vajíčka jsou přirozenou funkční potravinou, nepostradatelnou při přípravě pokrmů. Jsou zdrojem plnohodnotných bílkovin, navíc obsahují řadu nezbytných vitamínů a minerálů. Ale umíte je správně uvařit? Vaření vajec je totiž malá věda. Názory na dokonale uvařené vejce se různí – někdo má rád vejce na měkko, jiný na hniličku a někdo raději uvařené na tvrdo. Proto jsme pro vás sepsali několik rad a tipů jak postupovat, aby uvařené vajíčko bylo dokonalé, ať už si vyberete jakýkoli způsob. V článku se také dozvíte, proč bychom měli vejce konzumovat, jak je správně vybrat a přidali jsme několik zajímavostí.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na francouzské tousty bez výčitek | recept
Francouzské tousty bez výčitek | recept. Znáte francouzské tousty? Jedná se o velmi lahodný dezert nebo snídani. Variacím se meze nekladou. Dnes…
Jak upéct zdravé a chutné cuketové kuličky | fit recept
Léto se pomalinku blíží ke svému konci, ale každoroční cuketová smršť ještě nějakou dobu, bohužel či bohudík (nehodící se slovo ignorujte), potrvá.…
Jak udělat omeletu se sušenými rajčaty a špenátem | fit recept
Vaječnou základní omeletu umí udělat úplně nebo téměř každý. Chcete si pochutnat a vyzkoušet něco nového? Pak je dnešní recept právě pro vás. Omeleta…
Jak uvařit luxusní žampionovou polévku | jednoduchý recept
Rychlou a jednoduchou žampionovou polévku budete mít hotovou za 45 minut, z toho 15 minut potřebujete na přípravu ingrediencí a 30 minut se bude polév…
Jak udělat pikantní mrkvový salát se sýrem | nejlepší recept
Dnešní návod na pikantní mrkvový salát se sýrem je rozhodně nezvyklý a nepříliš známý. Chutná ale výborně a určitě si zaslouží vaši pozornost. Ne…