Přejít k hlavnímu obsahu

Jak správně uvařit vejce | rady a tipy do kuchyně

Jak správně uvařit vejce | rady a tipy do kuchyně

Vajíčka jsou přirozenou funkční potravinou, nepostradatelnou při přípravě pokrmů. Jsou zdrojem plnohodnotných bílkovin, navíc obsahují řadu nezbytných vitamínů a minerálů. Ale umíte je správně uvařit? Vaření vajec je totiž malá věda. Názory na dokonale uvařené vejce se různí – někdo má rád vejce na měkko, jiný na hniličku a někdo raději uvařené na tvrdo. Proto jsme pro vás sepsali několik rad a tipů jak postupovat, aby uvařené vajíčko bylo dokonalé, ať už si vyberete jakýkoli způsob. V článku se také dozvíte, proč bychom měli vejce konzumovat, jak je správně vybrat a přidali jsme několik zajímavostí. 

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.