Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat cibulovou marmeládu | recept

Jak udělat cibulovou marmeládu | recept. Cibulová marmeláda - to je cibulový zázrak, výborný s kozím sýrem, paštikou a s pizzou. Při přípravě cibulové marmelády postupujte podle mého domácího receptu.

Co je potřeba

Na půl l zavařovací sklenici:
1 lžíce másla + 2 lžíce olivového oleje
1 kg červené cibule, nakrájené na plátky
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
4 lžíce třtinového cukru
3 – 5 lžic vinného octa
350 ml červeného vína
sůl, pepř, tymián

1

V hrnci zpěníme máslo s olivovým olejem a na nejmenším ohni na něm restujeme cibuli s česnekem.

2

Po 10 minutách přidáme cukr, tymián a polovinu octa, promícháme a na malém plamínku nezakryté dusíme 10 minut.

3

Poté osolíme, opepříme a dochutíme octem, dusíme ještě 10 minut.

4

Nakonec přilijeme víno a necháme dále dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit dýňové chilli | recept
Dýňové chilli | recept. Dýňové chilli je na naše poměry neobvyklé jídlo. Skládá se pouze ze zeleniny a je tudíž vhodné i pro vegetariány. Doporučuji h…
Jak využít cuketu v kuchyni
Jak využít cuketu v kuchyni | 16 receptů jak zpracovat a využít v kuchyni cuketu. Možná již také máte svoji zahrádku a sklep plné různě velikých plodů…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.