Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat dobrý vajíčkový salát | recept

Recept na vajíčkový salát. Vajíčkový salát patří do skupiny evergreenů české studené kuchyně. Připravit vajíčkový salát je velmi snadné, při dodržení surovin na něm v podstatě není co zkazit. Nabízíme předpis na jednoduchý vajíčkový salát a přidáváme několik „fíglů“, použitelných při výrobě salátu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Dobrý den, paní Vlast. Děkujeme a především přejeme upevnění zdraví. Recept na vajíčkový salát není náš, je podle bývalé státní normy. Přesně tak ho dřív dělali ve výrobnách a takový se prodával v mléčných barech a podobně. Chceme, aby byly uchovány původní receptury, proto je zkoušíme v současných domácích podmínkách a pak "pouštíme" znovu do světa. A s tou kapustou to je podobné - na mnohá úplně obyčejná jídla jsme zapomněli. Proto - mimo jiné návody - také vytahujeme staré recepty - a je o ně zájem. Chutě se mění. Příklad. Když jsem byla děcko (60. léta), ošklíbali jsme se na zázvorky a perníčky, které nám na Vánoce dávala stará teta-cukrářka. Chtěli jsme jen cukroví s máslovým krémem. Dnes mladé maminky nestačí dětem perníčky péct a nad zázvorkami se skoro rozplývají. A nebo škubánky: vloni jsme dali recept na škubánky na naše stránky. Za mého dětství se škubánky jedly skoro za trest. Ale v současné době platí málem za pochoutku. A když nám někdo ještě tak hezky napíše, jako Vy, vidíme, že má naše práce smysl. A že máte chutě, při čtení receptů? To je pro nás další poklona. Číst kuchařky je zábavné a poučné - ať jsou recepty dobré či špatné, vždycky si z něho něco odnesete. A pak si dáte třeba jen rohlík a bílou kávu, a je po chutích. Přeji za kolektiv redakce i za sebe zdraví - a zachovejte nám přízeň. zuzana-jezzina

Dobrý den,
po přečtení komentáře paní Vlasty a odpovědi "redakce", nemohu jinak, než také vložit nějaké to slovo. Jsem pamětník a velice dobře se pamatuji na opravdu dobré výrobky z éry minulé. Měl jsem to štěstí a v nemocnici na lůžku při infuzi, jsem se dal do řeči s bývalým řezníkem a ten mi poradil, chci -li si pochutnati na opravdu dobrém "komunistickém" bramborovém salátu a "komunistické" sekané, tak abych si zajel do řeznictví do Kunratic. A měl pravdu, Klasický bramborový salát a "dělnická šunka "byla neskonalou lahůdkou a kdykoliv mám možnost, nalákám spolupracovníky na dobrý, ale také levný oběd, a ti tam také teď jezdí na tu velikou dobrotu.
Na Vaše stránky jsem se dostal z důvodu veilké mojí žádostivosti na opět bývalý dobrý vajíčkový salát a jdu podle Vašeho receptu do toho.
Musím Vám také poděkovat za oživení původních "starých" receptů, po kterých se nám pamětníkům hodně stýská.
Přeji hodně zdaru Jonáš

poetkavlasta (neověřeno) | So, 01/03/2015 - 12:57

Vajíčkový salát miluji, ovšem nemohu ho vzhledem ke zdraví, dělat příliš často.
Váš recept s bramborem ještě neznám, někdy vyzkouším.
A když jsem viděla kapustu a recept na polévku, jsem si uvědomila, že jsem ji za celý loňský rok nikdy nejedla. Žiji ve Starém Bohumíně, kde nemáme v prodeji běžnou zeleninu a když ji člověk ani nevidí, docela na ni zapomene. Navíc jsem po mrtvici a špatně chodím, ale určitě řeknu pečovatelce aby mi kapustu koupila někde v Marketu. Maminka ji doma v sezóně používala často, byly dobré karbenátky s přidáním vařené kapusty, ty jsem měla ráda a někdy je také dělala. Jak vidím ty recepty, mám na všechno chuť! Jsem všežravec! Vlasta

Ota (neověřeno) | Po, 07/19/2021 - 17:47

Dvě kapky Worčestéru? Do salátu co má víc než 1 kg? :-)
Recept je výborný, ale Worčestéru bych dal 3 polévkové lžíce.

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.