Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat fazolové lusky na smetaně | recept

Jak udělat fazolové lusky na smetaně | recept. Rychlá příprava těchto vynikajících fazolek se rychle rozšířila. Fazolky jsou výborné osmahnuté se slaninou či obalené ve špekovém obalu a zapečené s kuřecím masem či jen osmahnuté na pánvičce a podávané se zakysanou smetanou. Jsou všestranné a jako příloha jsou vhodné téměř ke všemu. Přeji dobrou chuť.

Co je potřeba

Na 4 porce:
800 g fazolových lusků
250 ml smetany
1 velká cibule
40 g másla
30 g hladké mouky
citronová šťáva
sůl, pepř

1

Fazolové lusky očistíme. Větší lusky překrájíme na menší kousky, menší necháme v celku.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

3

V kastrolu rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme fazolky.

4

Fazolové lusky zalijeme je vodou, osolíme, opepříme a krátce povaříme.

5

Když fazolky změknou, přilijeme do kastrolu smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku.

6

Fazolové lusky na smetaně krátce povaříme a podáváme.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.