Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit lososa se zelenými fazolkami | recept

Jak připravit lososa se zelenými fazolkami | recept. Následující recept se dá zařadit do kategorie zdravých jídel, která si můžete dopřát i při dietě. Rybí maso je zdravé a losos patří mezi ty s nejchutnějším masem. Navíc obsahuje vysoký podíl bílkovin, vitaminu D, vitaminu skupiny B, omega-3 mastných kyselin a mnoho dalších látek potřebných pro zdraví. Losos s přílohou ze zelených fazolek, podle tohoto jednoduchého návodu, vás mile překvapí.

Co je potřeba

  • 600 g lososa
  • 500 g zelených fazolek
  • 2 stroužky česneku
  • 0,25 l zeleninového vývaru
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • oregano (kopr, tymián)
  • olivový olej
  • citron
1

Lososa rozdělte na porce, osušte a okořeňte bílým pepřem a vaší oblíbenou bylinkou. Maso osolte a odložte na 2–3 hodiny do chladu.

2

V pánvi rozehřejte olivový olej a porce ryby opečte z obou stran. Opečeného lososa z pánve vyjměte a odložte na teplé místo.

3

Do pánve na zbytek oleje vložte zelené fazolové lusky, v sezoně čerstvé, mimo ni mražené. Osolte, přidejte rozetřený česnek a podlijte vývarem. Krátce poduste, aby fazolky změkly. Pozor, abyste je nerozvařili.

4

Fazolky přeložte na nahřátý talíř, přidejte opečeného lososa a vše pokapejte citronovou šťávou. Ozdobte kolečkem citronu, rajčete a kouskem zelené natě. Doplňte lžičkou kečupu.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.