Co je potřeba
4 středně velcí pstruzi
sůl
mletý pepř
trocha oleje
Na uzení:
malé štěpinky dřeva
1 lžička černého čaje
Vykuchaným pstruhům odřízneme hlavy, podílně je rozpůlíme a odstraníme páteř.
Připravená filátka mírně osolíme, opepříme, zlehka potřeme olejem a necháme 3 hodiny odležet.
Na rošt dáme velý čtverec alobalu a nasypeme lehce navlhčené štěpiny dřeva s trochou čajových lístků.
Přikryjeme dalším čtvercem alobalu potřeným olejem a na něj rozložíme pstruhy.
Zapálíme oheň, přiklopíme víko lávového grilu a při nižší teplotě necháme 12 minut působit teplo a dým.
Uprostřed grilování můžeme porce ryb obrátit.
Podáváme s bramborovým salátem nebo studené s pečivem.
Zatím žádné komentáře.