Co je potřeba

4 středně velcí pstruzi
sůl
mletý pepř
trocha oleje
Na uzení:
malé štěpinky dřeva
1 lžička černého čaje

1

Vykuchaným pstruhům odřízneme hlavy, podílně je rozpůlíme a odstraníme páteř.

2

Připravená filátka mírně osolíme, opepříme, zlehka potřeme olejem a necháme 3 hodiny odležet.

3

Na rošt dáme velý čtverec alobalu a nasypeme lehce navlhčené štěpiny dřeva s trochou čajových lístků.

4

Přikryjeme dalším čtvercem alobalu potřeným olejem a na něj rozložíme pstruhy.

5

Zapálíme oheň, přiklopíme víko lávového grilu a při nižší teplotě necháme 12 minut působit teplo a dým.

6

Uprostřed grilování můžeme porce ryb obrátit.

7

Podáváme s bramborovým salátem nebo studené s pečivem.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)