Co je potřeba

Na 10 porcí:
6 banánů
4 hrušky
4 jablka
1 ananas
10 lžiček karamelu
500 g hnědého cukru
1 limeta
koření dle chuti (badyán, anýz, muškátový květ, perníkové koření)

Na vanilkovou omáčku:
500 ml šlehačky
1 vanilkový lusk
150 g cukru krystal
5 žloutků
tokajské víno

1

Nejprve do zapékacích misek nasypeme kousky ovoce a přelijeme je karamelem, který si připravíme na pánvi z cukru a kousku másla, který na závěr provaříme s trochou vody.

2

Potom ovoce posypeme hnědým cukrem, limetovou kůrou, dáme trochu limetové šťávy a přidáme koření podle chuti.

3

Misky zabalíme do alobalu a na grilu podusíme, aby ovoce změklo.

4

Podáváme s vanilkovou omáčkou, kterou připravíme podle následujícího postupu:

5

Smetanu smícháme s vanilkovými semínky a polovinou dávky cukru a přivedeme k varu. Pak do ní zavaříme žloutky, které předem vyšleháme se zbytkem cukru, a přitom vydatně mícháme, aby se omáčka dobře provařila a nezůstaly v ní hrudky.

6

Odstavíme, dochutíme vínem a dáme vychladit. Poté omáčkou zalijeme grilované ovoce a dozdobíme bylinkou.

Tipy

Trocha alkoholu dodá ovoci zajímavý chuťový akcent.
Přibližně 10 minut před grilováním je můžeme pokapat amarettem či rumem.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)