Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat houbový nákyp

Čím jednodušeji budeme houby upravovat, tím více si uchová pokrm vůně a chuti. Houby bychom měli málo solit a kořenit. Uděláme si tentokrát houbový nákyp - ne příliš často využívaný recept z hub, zato ale skvělé houbové jídlo!

Co je potřeba

1-2 lžíce másla
1 větší cibule
500 g čerstvých hub
sůl
mletý pepř
petrželka
100 ml mléka
trocha strouhanky na zahuštění
2 bílky
máslo na vymazání zapékací mísy

1

Nejprve si na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.

2

Poté vmícháme na plátky nakrájené houby a dusíme doměkka.

3

Osolíme, opepříme.

4

Do vychladlých hub přidáme nakrájenou petrželku, mléko a zahustíme strouhankou.

5

Nakonec vmícháme sníh z bílků.

6

Celou směs dáme do zapékací mísy, kterou jsme si vymazali.

7

Pečeme dozlatova.

8

Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Do hmoty můžeme přidat i nakrájenou šunku či jarní cibulku.

Autor: KJersey
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak grilovat houby
Tipů na grilování není nikdy dost. Grilujeme všechno: maso, zeleninu i ovoce. Tak proč nevyzkoušet i houby? Správně ugrilované houby těm z pánvičky ne…
Obrázek není k dispozici
Jak udělat černého kubu
Černý kuba recept. Jeden z vánočních receptů pro přípravu štědrovečerní večeře. Dříve velmi oblíbený a jednoduchý pokrm. Černý kuba byl nazýván podle…
Obrázek není k dispozici
Jak udělat houbové ragú
Pokud jsme si zašli na houby do lesa, musíme je dostateně upravit. Houbové pokrmy bychom měli připravovat pouze z čerstvých, nezapařených a nečervivýc…