Co je potřeba

16-20 humrů mořských v krunýři
2 lžíce vody
2 lžíce oleje
2 lžíce ostrého kečupu
2 lžíce bílého vína
sůl
citrónová šťáva
1 cibule
směs čerstvých bylinek
tabasco
citron na podávání

1

Do kastrolu vložíme nevyloupané humry a zalijeme je nálevem z vody, oleje, kečupu, vína, soli, šťávy, nadrobno nasekané cibule a nasekaných bylinek.

2

Vše dochutíme tabascem.

3

Humry nechme v nálevu 4-6 hodin marinovat.

4

Poté kastrol vložíme do mírně předehřáté trouby a humry zvolna zahřejeme.

5

Podáváme je v krunýřích s bílým pečivem a citronem.

Tipy

Protože při podávání ráčků v krunýři si při konzumazi pomáháme prsty, je na stůl nutné přiložit nádobku s vodou a dílkem citronu.

Korýše ve schránce vkládáme do vroucí vody, nevaříme je, ale necháme je táhnout ve vodě teplé 85°C, doba úpravy záleží na jejich velikosti, obvykle stačí 15-45 minut.
Uvařené korýše necháme pak vychladnout ve vývaru.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno