Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat kančí pečeni paní nadlesní | recept

Nejlepším moravskoslezským receptem v druhém ročníku soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko je recept nazvaný Kančí pečeně paní nadlesní. Vyzkoušejte recept, nebudete litovat. Jak na to? Začneme tím, že kančí kýtu prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a vložíme na pekáč s olejem. Přidáme bobkové listy, celý pepř, nové koření, posypeme nakrájenou cibulí a mrkví na kostičky. Více ve videoreceptu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Alena Musilová (neověřeno) | Pá, 08/22/2014 - 15:17

Dobrý den, rodinou jsem považována za experta na svíčkovou, přesto jsem se ve vašem klipu poučila, zejména pokud jde o kančí svíčkovou.
Plusy : pokropení masa citronem a octem před pečením, je vynecháno rychlé opečení kvůli zatažení masa. Pravděpodobně se solí až na konec. Určitě je dobré nechat takto upravené maso do druhého dne odpočívat. Novinkou je pro mne špikování uzenou slaninou (typ angl.slaniny). Závěrečná úprava masa v omáčce a politá zbytkem šlehačky, pak ještě na chvilku do trouby, je zajímavá, ale máslo či jiný tuk už je poněkud přes míru.
Minusy : omáčka s jíškou je podle mne velmi těžká a hutná. Já dávám velmi mnoho zeleniny, kterou po dokončení pečení zbavím koření a rozmixuji, nakonec přidám šlehačku a dochutím plnotučnou hořčicí, citronem nebo octem (v tom případě i trochu cukru) a solí.
Kančí pečeně podle paní nadlesní je určitě velmi chutná, ale také hodně zatěžují žaludek. Ale jednou za čas budiž odpuštěno.

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.