Co je potřeba

400 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
1 žemle
mléko na navlhčení žemle
2 vejce
1 stroužek česneku
1 cibule
sůl
mletý pepř
strouhanka
hladká mouka
olej na smažení

1

Maso promícháme se žemlí navlhčenou mlékem, 1 vejcem, česnekem, cibulí, solí a pepřem.

2

Zahustíme trochou strouhanky.

3

Navlhčenýma rukama tvarujeme menší nebo větší karbanátky.

4

Obalujeme je v mouce, ve zbylém vejci rozšlehaném s trochou mléka a ve strouhance.

5

Karbanátky zvolna smažíme na tuku po obou stranách.

6

Podáváme s bramborami a zeleninou.

Tipy

Mleté maso se lépe spojí, když do něj přidáme malou najemnou nastrouhanou bramboru.
Maso nemeleme příliš najemno, aby karbanátky neztratily svou drobivou strukturu.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.125
Average: 4.1 (16 votes)