Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat paštiku z kuřecích jater | recept

Paštika z kuřecích jater | recept. Paštika na chleba, nebo s jiným pečivem, je pohotové jídlo, které si občas většina z nás ráda dopřeje. A když je to paštika z kuřecích jater po domácku vyrobená, tak ta nemá chybu. Příprava této paštiky je nenáročná jak časově, tak technicky. Základ na játrovou paštiku z kuřecích jater je vždy stejný, pouze variabilnost a doplňující ingredience jsou velmi rozmanité. Zkuste paštiku z kuřecích jater podle našeho receptu. Bude vám chutnat.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Já dělám podobně už dlouho,ale šlehačky dávám jen půlku,olej nedávám žádný,není třeba.A koření dávám provensálské,trochu soli a malinko pepře.Je luxusní,dělám ji celkem často.

Děkuji za komentář. Jedna lžíce olivového oleje na l kg kuřecích jater je nepatrné množství, ale je to jen alternativa pro zjemnění produktu. Souhlasím, že ta špetka oleje tam být nemusí.

Děkuji, kořením se to nepokazí, naopak zvýrazní chuť. Ale to je všechno subjektivní chuťová záležitost, kdo co má rád. Improvizaci tady nemá hranice.

Určitě by šlo vynechat tyto máselné ingredience (zjemňují paštiku a hmota je optimálně kompaktní), pokud vám tam nevyhovují. Tady můžete zaimprovizovat a nahradit tyto ingredience trochou nějakého vývaru nebo vydušené šťávy vzniklé při přípravě jatýrek. Pozor na odhad, ať nemáte výsledek příliš řídký.

trojska (neověřeno) | So, 09/27/2014 - 20:18

Máslo, šlehačka, olivový olej - to je snad trochu moc. Dělám různé játrové paštiky celý život, ale tento recept mi připadá tukem předimenzovaný.

Sylva (neověřeno) | So, 09/10/2016 - 17:47

Chci připravit paštiku hlavně kvůli obsahu železa, kterého je v játrech poměrně hodně. Zároveň se ale všude píše, že pro dobré vstřebání železa je nutné vyhnout se konzumaci mléka a mléčných produktů minimálně hodinu před a hodinu po konzumaci masa nebo vnitřností bohatých na železo, protože jinak se toho železa moc nevstřebá. A tady se přímo do játrové paštiky lije smetana a přidává se spousta másla. Nešlo by to bez toho?

milan (neověřeno) | Ne, 01/24/2016 - 16:10

Davám 2pl.lžíce koňaku a 2pl.portského je to potom ňamka.

tomáš urban (neověřeno) | So, 09/27/2014 - 20:55

docela to jde, přidal bych něco z provance

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.