1

Karamelová poleva
180 g moučkového cukru
3 lžíce vody

Ze čtvrtiny dávky cukru připravíme karamel.
Cukr za stálého míchání pomalu zahříváme, až se zbarví do hněda a příjemně voní.
Poté ho zalijeme vodou a opět povaříme.
Ještě horký karamel vlijeme do zbylého moučkového cukru a dobře rozmícháme.
Můžeme zjemnit pomocí lžičky rozehřátého másla.

2

Žloutková poleva
2 žloutky
100 g moučkového cukru
1 lžíce rumu

Žloutky utřeme s prosátým cukrem dohladka.
Nakonec vmícháme rum.

3

Skořicová poleva
100 g moučkového cukru
1 bílek
2 kapky oleje
1/2 lžičky mleté skořice

Prosátý cukr, bílek a olej dáme do misky a třeme dohladka.
Nakonec vmícháme mletou skořici.
Tuto polevu musíme rychle zpracovat, protože rychle tuhne.

4

Bílá ledová poleva
180 g moučkového cukru
3-4 lžíce horké vody
1 lžička rozehřátého másla

Moučkový cukr prosejeme do misky, přidáme horkou vodu a rozehřáté máslo. Třeme dokud není poleva hladká a tuhá.

5

Proměny bílé ledové polevy
Citronová:
polovinu vody přidávané do cukru nahradíme citrinovou šťávou.

Ananasová:
do bílé ledové polevy přidáme několik kapek ananasové esence.

Čokoládová:
do polevy vmícháme 30-50 g rozehřáté čokolády a umícháme dohladka.

Kávová:
moučkový cukr utřeme se 3 lžícemi horské scezené kávy. Horkou kávu do cukru přidáváme po lžičkách.

Likérová:
část vody nahradíme likérem, tekutinu přidáváme do cukru po lžičkách a třeme dohladka.

6

Proměny bílé ledové polevy
Mléčná nebo smetanová:
do prosátého cukru vmícháme 3 lžíce horkého mléka nebo smetany.

Punčová:
část vody nahradíme punčem nebo přidáme pár kapek punčové esence.

Vanilková:
do polevy přidáme i vanilkový cukr nebo pár kapek vanilkové esence.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.333335
Average: 3.3 (12 votes)