Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit rumové kuličky s bílou čokoládou | recept

Jak připravit rumové kuličky s bílou čokoládou | recept

Rumové kuličky | recept. Rychlé nepečené cukroví je ve většině domácností nejen vítanou možností, jak i při nedostatku času vytvořit vlastní dobroty na vánoční stůl, ale zároveň jsou tyto kousky i první, které ze svátečních mís zmizí. Rumové kuličky, na něž vám přinášíme recept, tato kritéria splňují beze zbytku. Rumové kuličky obsahují mimo jiné i ovesné vločky, které jim díky opražení dodávají zajímavější chuť. Vyzkoušejte si připravit rychlé, snadné a chutné rumové kuličky.

Co je potřeba

Na kuličky:

  • 60 g másla
  • 6 lžic rumu
  • 100 g máslových sušenek
  • 80 g cukru moučka
  • 60 g ovesných vloček
  • špetka soli

Na polevu:

  • 120 g bílé čokolády
  • 30 g másla
  • 1–2 lžíce rumu
1

V prvním kroku si nakrájejte máslo na tenké plátky a nechte jej změknout při pokojové teplotě. Určitě ho nerozehřívejte, získá tak úplně jinou chuť.

2

Mezitím rozmixujte ovesné vločky, nemusíte z nich udělat jemný prášek, naopak stačí ponechat hrubou konzistenci. Vločky opražte nasucho na pánvi. Máslové sušenky můžete nadrtit válečkem, nebo je také rozmixovat jako vločky.

3

V dalším kroku připravené vločky a máslové sušenky sesypejte do jedné mísy, přidejte cukr, sůl, přilijte rum a promíchejte. Jakmile je máslo změklé, přendejte jej k ostatním ingrediencím a rukama vypracujte tuhé těsto, pokud by se vám zdálo příliš drobivé, je možno přidat trochu mléka. Těsto zabalte do fólie a ponechte asi 20 minut odpočinout v chladu.

4

Po uplynutí uvedené doby vyjměte těsto z ledničky a rukama postupně ulupujte těsto a vytvořte kuličky (asi centimetr až dva velké). Ty poté můžete vrátit zpět do chladničky.

5

Do menšího hrnce nalámejte bílou čokoládu, přidejte máslo, rum a společně rozehřejte ve vodní lázni. Pokud spěcháte, tak vám dobře poslouží i bílá poleva, kterou stačí ponechat pouze pár minut v hrnku s horkou vodou. Nakonec namočte každou kuličku v připravené polevě a nechejte zatuhnout. Přeji dobrou chuť!

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.