Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat sázené vejce | recept

18. Září 2014

Platí, že sázené vejce je hotové v okamžiku, kdy vaječný bílek je tuhý, ale žloutek zůstal polotekutý. Nepotřebujeme silikonovou formu, aby se nám povedlo udělat perfektní sázené vejce. Ve videu představená metoda přípravy sázeného vejce je šetrnější a zdravější než ta, na kterou jsme zvyklí v českých a slovenských kuchyních. (Buď že sázené vejce uděláme na pánvi vymazaným tukem, třeba po slanině, tedy že po rozklepnutí vejce do pánve stáhneme oheň a bílek nahrneme ke žloutku, nebo že sázené vejce přichystáme v lívanečníku třeba na troše másla.) Sázené vejce tentokrát uděláme 5minutovým vařením v hrnci naplněném vodou a octem. Recept vyzkoušejte.

Autor: chorche
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Selská omeleta | recept. Selská omeleta je rychlé jídlo, které nasytí na dlouhou dobu. Dělá se u nás většinou o víkendu, kdy se dlouho vstává a je poz…
Obrázek není k dispozici
Je to zapeklitá věc. Někdy je ta žluto-bílá míchanice tuhá, jindy skoro nedodělaná. A to nemluvím o tom, že se ten zatracený bílek urputně přichytává…