Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat tlačenku doma | recept

Domácí tlačenka | recept. Tlačenka patří k tradičním zabijačkovým pochoutkám. V každém obchodě nabízejí několik druhů tlačenek, ale nevíte, jaké suroviny byly při výrobě použity. Já třeba mám tlačenku s cibulí v oblibě, ovšem vadí mi kousky chrupavek, kůží nebo tučného masa. Také vnitřnosti (srdce), nemusím. Naštěstí příprava domácí tlačenky není složitá, zvládne se i v malé kuchyni. Výsledkem je masová pochoutka přesně podle mé chuti jen z libového masa. Tlačenka obsahuje kolagen, který prospívá kloubům. Jednou za čas její konzumace prospívá.

Diskuze k článku

Přidat komentář

jenicek54 (neověřeno) | So, 02/08/2020 - 07:21

tlačenka se mi nikdy nepodaří a je jak dříví, neb všechno tlustá a kůže sežeru.

jaja (neověřeno) | Ne, 11/01/2020 - 16:05

tlačenka se na zabijačce vaří ve vodě proto, že se dává do syrového vepřového žaludku. Není dobré vařit tlačenku, která je v umělohmotném obalu. Uvolňují se toxiny.

Krokodýl (neověřeno) | Čt, 01/14/2021 - 16:34

Dle fota usuzuji,že autor/ka nikdy tlačenku nedělala.Kde je kůžová polívka???Suché jako von Leyno od velblouda.

Mirka K. | Čt, 01/14/2021 - 20:15

Původně jsem Krokodýl (neověřeno) ani nechtěla na Váš příspěvek reagovat, ale nedá mi to. Kdybyste četl pozorně, možná že by Vám neušla poznámka, že kůže nedávám záměrně a recept je na tlačenku, která chutná mně.

Další zajímavé články

Jak upéct vepřové koleno | recept
Vepřové koleno je maso, jež vás při dobré úpravě překvapí chutí a šťavnatostí. Je oblíbené na grilování, pečení i uzení. Pivní slavnosti v sousedním N…