Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat vánočního kubu | recept

Vánoční kuba | recept. Tradičním vánočním pokrmem je houbový černý kuba. Připravuje se z krup, někde z krupek, koření a hub. Používají se tvrdší druhy hub, které sušením zčernají (např. hřib modračka nebo křemenáče). V některých rodinách nedají dopustit na stročky, které mají také krásnou černou barvu. Podle tmavých hub dostal tento pokrm své jméno – černý kuba. V současné době se toto jídlo podává i v restauracích a to nejenom na Vánoce. Je totiž velmi chutnou přílohou (např. k pečenému kuřeti). V našem receptu se naučíte, jak si správného kubu, krok za krokem, připravit.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Marie Bártová (neověřeno) | So, 12/22/2018 - 07:56

Kubu děláme již po několik generací z lámanky. Nikdy se nenamáčí, ale na trochu sádla opeče a teprve pak se zalévá vodou. Stejně tak vařím pohanku a rýži. Tato hotová jídla nejsou vůbec kašovitá, ale nadýchaná a sypká.

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Černý kuba recept. Jeden z vánočních receptů pro přípravu štědrovečerní večeře. Dříve velmi oblíbený a jednoduchý pokrm. Černý kuba byl nazýván podle…