Co je potřeba

1 zaječí zadek
60-80 g slaniny
drcený pepř
80 g másla
1 středně velká cibule
200 g kořenové zeleniny
sůl
3-4 zrnka pepře
2-3 zrnka nového koření
2 bobkové listy
200 ml bílého vína
2 lžíce hladké mouky
1 citron
200 g zakysané smetany

1

Naporcované maso protkneme proužky slaniny obalenými v drceném pepři.

2

Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu.

3

Přidáme maso, opečeme, osolíme, okořeníme, podlijeme částí vína a dusíme doměkka.

4

Během dušení maso několikrát obracíme a podléváme zbylým vínem.

5

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, vmícháme mouku, kůru z citronu a osmahneme.

6

Zalijeme vodou a dobře povaříme.

7

Přidáme zakysanou smetanu a krátce prohřejeme.

8

Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou a propasírujeme přes cedník.

9

Na talíři maso přelijeme krémově zhoustlou omáčkou.

10

Dozdobíme šlehačkou a brusinkami a podáváme s houskovým knedlíkem.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.75
Average: 3.8 (4 votes)