Jak upéct borůvkový koláč s drobenkou | recept
Jak upéct borůvkový koláč s drobenkou | recept. Přinášíme recept na bleskový borůvkový koláč s drobenkou. Tlačí nás čas a hosté už málem zvoní. A v ledničce průvan, jen se v koutku mrazáku zmrzle choulí krabička borůvek. Nevadí, za půl hodiny může být všechno v pořádku. Nabízíme recept a návod, jak upéct borůvkový koláč s drobenkou za méně než půl hodiny - a za pár korun.
Co je potřeba
polohrubá mouka
dvě vejce
cukr, případně i vanilkový nebo skořicový cukr
hera
borůvky, mohou být mražené
V míse rozšleháme dvě celá vejce, půl balíčku Héry nebo jiného rostlinného tuku na pečení (125 gramů) a 70 gramů krystalového cukru. Do vaječné pěny přisypeme 200 gramů polohrubé mouky, v níž jsme rozptýlili půl prášku do pečiva. Zastříkneme asi půl deci mléka nebo vody a vyšleháme nebo vymícháme dohladka. Práce trvala méně než pět minut.
Kouskem tuku vymažeme formu nebo pekáček, vysypeme moukou. Nalijeme těsto, rozetřeme a povrch posypeme borůvkami. Ze tří lžic mouky, tří lžic cukru a pěti deka hery vypracujeme drobenku. Můžeme do ní přidat vanilkový nebo skořicový cukr, skořici nebo trochu strouhaného perníku. Posypeme tím borůvky. Úkony nezabraly pět minut.
Zapneme troubu, aby se vyhřála.
Diskuze k článku