Co je potřeba

310 ml vlažné vody, 2 lžičky soli, 1 lžičku cukru, 2 lžičku sušeného mléka, 2 lžičky oleje, 200 gramů celozrnné žitné mouky, 200 gramů žitné mouky chlebové, 120 gramů chlebové mouky pšeničné.
1 lžička sušeného droždí, 1 lžíci kmínu – nejlépe celý kmín, 1 lžíci slunečnicových semen a 1 lžíci dýňových semen.

1

Ingredience na chleba se dají do pečící nádoby a domácí pekárna se zapne na program celozrnný chléb.

2

Po upečení chleba necháme vychladnout. Dobrou chuť!

Tipy

Abyste neměli děravý chleba po vyndaných hnětacích nožích, doporučuji před po posledním hnětení (před pečením) nože vyndat. Těsto uhladit.

Použijte i další recepty na chleba z domácí pekárny, vynikající je například bnánový chleba. Domcá pekárny nabízejí pečení těchto zajímavých variant chleba. Pokud se vám recept na pečení chleba líbil, dejte mu svůj hlas. Děkuji.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
2.75
Average: 2.8 (4 votes)