Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct cukroví s pistáciovou příchutí | recept na cukroví plněné krémem

Jak upéct cukroví s pistáciovou příchutí | recept. Další z nepřeberného množství jednoduchých, ale chutných druhů drobného cukroví. Na sušenkách na první pohled upoutá kontrast tmavé čokoládové polevy a sytě zelených pistácií. Takovou barvu oříšků získáte, když nepražené a nesolené pistácie spaříte vroucí vodou a sloupnete stejně tak, jako to děláte s mandlemi. Pistácie po úpravě nechte oschnout v teple a pak jimi můžete zdobit různé sladkosti.

 

Co je potřeba

Těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 130 g moučkového cukru
  • 370 g másla
  • 3 žloutky
  • šťáva a kůra ze 2 citronů

Krém

  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 50 g mletých nesolených pistácií

Na ozdobu:

  • čokoládová poleva
  • nesolené pistácie
1

Prosátou mouku a práškový cukr promíchejte v míse s jemně strouhanou citronovou kůrou. Do důlku vyhloubeného ve středu vložte žloutky ze 3 vajec a šťávu ze 2 citronů. Nastrouhejte studené máslo na nudličky a přidejte ho do mísy.

 

2

Vypracujte těsto, zabalte ho do folie a nechte odležet v chladu. Těsto můžete chladit přes noc. Vypracované a dobře zabalené těsto vydrží v chladničce 3 dny, můžete si ho proto udělat do zásoby předem.

3

Odleželé těsto vyvalujte na pomoučené kuchyňské desce na plát silný asi 3 mm. Ozdobnou formičkou vykrajujte tvary, které se vám líbí. Pokládejte je na tukem potřený plech. Místo vymazávání plechu stačí tvary pokládat na pečicí papír. Pečte při 200 °C a upečené přeložte na mřížku, kde budou chladnout i odspodu.

4

Sušenky spojujte krémem z utřeného másla, cukru a mletých nesolených pistácií. Polijte čokoládovou polevou a ozdobte celým pistáciovým oříškem. Uchovávejte v chladu v uzavřené dóze.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články