Jak uvařit pórkovou polévku – pórkový krém | recept
Jak uvařit pórkovou polévku – pórkový krém | recept. Krémové polévky jsou i pro mne velkou lahůdkou. Dobře zasytí, prohřejí a výborně chutnají. Tento recept na krémovou polévku z pórku je u nás doma oblíbený. Pórková polévka je připravena z jednoho pórku restovaném v hrnci a rozmixovaného do krému, uvařenou pórkovou polévku servíruji zdobenou smetanou.
Co je potřeba
pórek
cibule
mouka na zahuštění
bujón
pepř
sůl
smetana
podravka
Až jsou pórek i cibule měkké, rozmixujeme je pomocí tyčového mixéru. Přidáme bujón či dva podle litrů polévky, a chvíli povaříme. Připravíme si smetanu s moukou na zahuštění a zjemnění polévky. Mouku pořádně vykvedláme v hrnečku, ať nemáme v polévce hrudky. Tímto pórkovou polévku zahustíme, dochutíme solí a pepřem.
Tipy
- Pro zvýraznění chuti polévky můžeme přidat trošku podravky na dochucení
- Do pórkové polévky můžeme přidat brambory.
Diskuze k článku