Jak využít muškátový oříšek a květ
Muškátový oříšek i muškátový květ jsou druhy koření, které se u nás využívají zejména při přípravě nádivek, paštik nebo třeba bešamelu. Jedná se o části plodů stromu muškátovníku vonného. Mimo výrazné chuti a vůně mají však i léčivé účinky. Jak muškátový oříšek a květ využít nejen v kuchyni, se dozvíte v dalších krocích.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
 Jak využít hřebíček jako koření i lék | rady a tipy
 Jak využít hřebíček jako koření i lék | rady a tipy. Svařené víno ani vánoční perníčky si bez výrazné vůně a chuti hřebíčku ani neumíme představit. Hř…
 Jak uvaříme kořeněný dýňový sirup | recept
 Kořeněný dýňový sirup | recept. Hitem posledních let je dýňové latté. Na český trh s ním přišel jeden řetězec a tento trend se rychle rozšířil i do cu…
 Jak uvařit hovězí vývar s masem a vídeňskými noky | recept
 Hovězí vývar s masem a vídeňskými noky | recept. Polévky jsou důležitou součástí jídelního lístku. Mají za úkol povzbudit chuť k jídlu a podporují vym…
 Jak udělat tlačenku doma | recept
 Domácí tlačenka | recept. Tlačenka patří k tradičním zabijačkovým pochoutkám. V každém obchodě nabízejí několik druhů tlačenek, ale nevíte, jaké surov…
 Jak udělat tlačenku s hlívou ústřičnou | recept
 Tlačenka s hlívou ústřičnou | recept. Hlíva ústřičná je dřevokazná houba, kterou v přírodě najdete na mrtvém (nebo umírajícím) dřevě převážně listnáčů…





