Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zpracovat moruše | rady a tipy

Jak zpracovat moruše | rady a tipy

Jak zpracovat moruše | rady a tipy. Moruše jsou chutná plodenství morušovníku, která se svým vzhledem (a některé druhy i barvou) podobají ostružinám. Morušovník se sice na zahradách příliš nepěstuje, ale v současné době se zájem o moruše opět začíná zvyšovat. V dřívějších dobách byly totiž morušovníky hojně rozšířeny a měly mnoho způsobů využití – používaly se k barvení látek a vína, usušené plody se mlely na mouku či přírodní sladidlo, apod. Jak zpracovat moruše v kuchyni, si určitě přečtěte v následujícím článku.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

cibuláda z červené cibule
Jak udělat cibulovou marmeládu | recept
Jak udělat cibulovou marmeládu | recept. Cibulová marmeláda - to je cibulový zázrak, výborný s kozím sýrem, paštikou a s pizzou. Při přípravě cibulové…
Jak upéct ostružinový koláč | recept
Jak upéct ostružinový koláč | recept
Jak upéct ostružinový koláč | recept. Mezi námi je mnoho lidí, co z různých důvodů vyřadili mouku ze svého jídelníčku. Zejména pro ty je určen následu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.