houbaření
Nejnovější články v kategorii
Jak sbírat opeňku měnlivou | rady a tipy. Sběr opeňky měnlivé není tak rozšířený jako v minulosti, neboť se dá poměrně snadno zaměnit za nejedlé či je…
Jak sbírat a využít smrže | rady a tipy. Pokud se řadíte mezi nadšené houbaře, jistě nenecháváte sběr hub až na léto a podzim. Smrže patří mezi ty nej…
Houby jako škvarky v sádle | recept. Houbaření je náš národní sport, snad žádný jiný národ tak masově nehoubaří, jako právě Češi. V období růstu hub n…
Houbová pizza na plech | recept. Houbařská sezona je v plném proudu, a to znamená, že se v jídelníčku ve zvýšené míře objevují jídla z hub. Traduje se…
Kačenky jsou spolu se smrži velmi ceněné jarní houby. Kačenky rostou od března do května při vlhkém, studenějším počasí. Nesvědčí jim přílišné teplo a…
V následujícím článku představujeme zbytečně opomíjenou houbu opěnku měnlivou, kterou lze nalézt brzy na jaře, kdy jiné druhy ještě nerostou. Její nál…
Hříbek je houba, nad kterou srdce každého milovníka houbaření zaplesá. Bývají nejcennějším nálezem v houbařově košíku a předmětem chlouby před sousedy…
Mezi houbami rostoucími na stromech nebo jejich pařezech jsou i druhy chutné a velmi dobře využitelné v kuchyni. Pojďme si představit nejznámější dřev…
Češi a vůbec východní Slované jsou národem houbařů. V houbové sezóně jsou lesy okupovány spoustou milovníků hub a houbaření. Stránky časopisů a denníh…
Klouzci jsou houby, které leckterý houbař přehlíží kvůli jejich lepkavému klobouku, na který se chytají různé nečistoty. Je to škoda, protože klouzek…