závin

Jak upéct višňový (třešňový) závin z listového těsta | recept

Višňový (třešňový) závin z listového těsta | recept. Višňový nebo třešňový závin jsem poprvé ochutnala jako specialitu maďarské kuchyně. Nebyl však z lístkového těsta, ale z těsta taženého. Tažené těsto bylo na záviny běžné a oblíbené. Jeho příprava...

Jak upéct šátečky z plundrového těsta | recept

Šátečky z plundrového těsta | recept. Plundrové těsto se podobá těstu listovému, postup přípravy je podobný a těsto stejně lístkuje. Plundrové těsto je však vláčnější a tolik nedrobí. Na rozdíl od listového obsahuje droždí a prochází procesem kynutí...

Jak upéct bramborovou roládu s jablky | recept

Bramborová roláda s jablky | recept. Nabízím k vyzkoušení univerzální bramborové těsto. S tímto těstem se velmi dobře pracuje, nelepí se, netrhá a je výborné k pečení sladkých i slaných závinů a rolád. Při pečení slaného závinu jednoduše nahradíte...

Jak uvařit bramborovou roládu se špenátem | recept

Bramborová roláda se špenátem | recept. Česká kuchyně se vyznačuje mnoha chutnými bramborovými jídly. Brambory jsou levné, z výživového hlediska hodnotné, poměrně lehce stravitelné a naše tělo je dobře využívá. Z brambor se dá připravit celá řada...

Jak upéct štrúdl – pokaždé jiný

Říká se, že jablečný závin je česká klasika, ale není tomu tak. Do střední Evropy se dostal tento moučník až s nájezdy Turků. Štrúdl (slovo pochází z němčiny) se peče i v Rakousku, Maďarsku i Řecku. Štrúdl je moučník z tenkého plátu těsta, plněný...

Jak upéct růže z listového těsta | recept

Listové těsto je první historicky zdokumentované cukrářské těsto. Používali ho staří Řekové i Římané, proti dnešnímu se lišilo jen přidáním olivového oleje místo másla. Listové těsto je velmi oblíbené pro svoji křehkost a jemnou chuť. Příprava...

Jak upéct ořechový závin | recept

Ořechový závin může mít mnoho variant. Nabízíme atraktivní, dříve běžnou, pak pozapomenutou, a nyní znovu objevenou podobu – ořechový závin z „vodnického“ těsta. Jak upéct ořechový závin podle třeba dejme tomu havlovického vodníka? Zkuste to s námi...

Jak upéct jablečný závin | recepty

Z těchto tří receptů na jablečný závin si určitě vyberete! Jak je jedlíkům známo, jablečný závin je velmi oblíbený moučník připravovaný především na podzim, kdy je dostatek sladkokyselých podzimních jablek. Přinášíme recepty na tři snadnější způsoby...

Jak upéct jablečný štrúdl z taženého těsta | recept

Recept na jablečný štrúdl z taženého těsta. Když se řekne jablečný štrúdl, není pochyb, o jaký druh pečiva se jedná: tažené těsto tenoučké jako papír, bohatá náplň ze strouhaných jablek, skořice, hrozinek, ořechů, to vše zabaleno, upečeno, nakrájeno...

Jak upéct jablečný štrúdl | recept

Štrúdl neboli jablečný závin je jemný dezert z listového těsta. Příprava jablečného štrúdlu je rychlá a jednoduchá, zvládne ji podle mne i naprostý začátečník v kuchyni. Následující recept vám poradí, jak jablečný štrúdl v několika krocích upéct...

Stránky