Přejít k hlavnímu obsahu

Jak opékat jablka na ohni | recept

Pokud nejste příznivci mastných špekáčků, klobásek a dalších masných věcí připravovaných na ohni, tak pro vás mám dobré řešení. Sladká jablka na ohni jsou výborná a ocení je každý gurmet.
Recept pro 4 osoby

Co je potřeba

8 tvrdých sladkých jablek
180 g másla, změklého (na vymazání)
70 g třtinového cukru
70 g rozinek
70 g srouhanky z toustového chleba nebo mletých mandlí
špetka mleté skořice
špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
trocha vanilkového extraktu

1

Alobalovou misku zlehka vymažte máslem. Z jablek odřízneme „pokličku„– hezčí je to na straně, kde je šťopka. Opatrně vyřízněte jádřinec tak, aby jablka vytvořila misku.

2

Máslo s cukrem utřete na krém, pak do něj přidejte rozinky, rozdrobené sušenky, skořici, muškátový oříšek a vanilku. Směsí naplňte jablka, přiklopte pokličkou. Jablka vložte do alobalové misky. Plech s jablky vložte doprostřed horkého roštu (ne však na největší žár) a gril zakryjte. Pečte 40 minut. Sundejte pokličku a jablka dopékejte doměkka po dobu 20 minut.

3

Pečená jablka podávejte teplá. Skvělá jsou se zmrzlinou či zakysanou smetanou.

Autor: prochjanka
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.