Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit cibulačku | recept na francouzskou polévku

Jak připravit cibulačku | recept na francouzskou polévku. Tento chod je spjatý s francouzskou kuchyní, konkrétně se zmizelou tržnicí Les Halles, která byla známá pod lidovým názvem ‚břicho Paříže‘ – a proslulá vůní cibulačky. S tímhle receptem dostanete to nejlepší ze šťavnaté podzimní cibule.

Co je potřeba

200 g uzeného masa

250 g cibule

1,5 l hovězího vývaru (z kostky)

mletý kmín

sůl

pepř

tuk

tousty

žloutky

petrželka na ozdobu

1

Nakrájíme cibuli najemno a osmažíme na tuku.

2

Nakrájíme maso a přidáme ho spolu s kmínem k cibuli a restujeme.

3

Zalijeme vývarem a povaříme. Posypeme strouhaným sýrem, zalijeme vařící polévkou a posypeme zelenou petrželkou.

4

Do talíře dáme opečený toast, na který vyklepneme žloutek.

5

Nakonec posypeme strouhaným sýrem, zalijeme vařící polévkou a posypeme zelenou petrželkou.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit cibulovou polévku | recept
Cibulová polévka | trochu jiný recept. Předpisů na cibulovou polévku francouzského nebo španělského typu (se sýrem, nebo zapečenou či s toasty) koluje…
Jak udělat chřestovou polévku | recept
Jak udělat chřestovou polévku | recept. Chřest je zdravá zelenina, která pomáhá udržet tělo ve formě. Obsahuje velké množství vody, bílkoviny i vlákni…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.