Co je potřeba

Suroviny

• 100 g hladké mouky
• 60 ml smetany
• 120 ml mléka
• 3 vejce
• sáček vanilkového cukru
• špetka soli
• lžíce krupicového cukru
• 1 nebo 2 lžíce na smažení
• 50 g rozinek
• 50 ml rumu

1

Rozinky vložte do misky a zalijte rumem, nechte je nasáknout asi půl hodiny.

2

Pomocí metličky vymíchejte hladké těsto na trhanec z mouky, mléka, smetany, žloutků a špetky soli. Těsto na trhanec pak dejte tak na půl hodiny odležet do lednice.

3

Bílky ušlehejte a přidejte oba cukry. Vytvořený sníh zapracujte do těstíčka a ještě přidejte rozinky.

4

Na pánvi rozehřejte máslo a opékejte těsto na trhanec jako klasické palačinky. Vždy z obou stran. Na pánvi ho roztrhejte a poté trhanec servírujte např. s cukrem či horkým ovocem. Dobrou chuť!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (2 votes)