Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit vepřové kostky na zázvoru

Jak připravit vepřové kostky na zázvoru | recept z vepřového masa. Vepřové kostky na zázvoru je jídlo s malým množstvím šťávy, výrazně kořeněné a lehce pálivé chuti. K přípravě budete potřebovat čerstvý zázvorový oddenek a ten způsobuje štiplavou chuť. Pálivost ještě umocňuje chilli koření, proto zvažte, zda-li ho do jídla přidáte. Pokrm není vhodný pro malé děti a osoby s nemocným zažíváním. Všichni ostatní si na něm pochutnají.

Co je potřeba

  • 1000 g vepřové kýty
  • 1 středně silný pórek
  • 1 cibule
  • 60 g čerstvého zázvoru
  • 1 lžička sušeného česneku (4 stroužky čerstvého)
  • sůl
  • lžička kurkumy
  • špetka chilli koření
  • 60 g sádla
  • vývar z masa
1

Vepřové maso nakrájejte na větší kousky. Pór, cibuli, česnek a zázvor rozmixujte a smíchejte s kořením. Nenahrazujte čerstvý zázvor sušeným, projeví se to na chuti a nebude to ono. Záměna česneku možná je, dávám přednost sušenému, ale původní receptura doporučuje čerstvý.

2

V hrnci na sádle zlehka opečte maso a přidejte k němu mix zeleniny. Vše dohromady opékejte několik minut. Jakmile maso zbělá, zalijte vývarem a nechte bez pokličky vařit. Vývaru nesmíte přidávat mnoho, jen tolik, aby se maso uvařilo a směs se nepřipalovala. Občas promíchejte.

3

Když se téměř všechna tekutina odpaří, směs podle chuti dosolte a případně zakápněte šťávou z citronu (já to nedělám). Podávejte s dušenou rýží. (Maso druhý den chutná ještě lépe.)

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit dýňové chilli | recept
Dýňové chilli | recept. Dýňové chilli je na naše poměry neobvyklé jídlo. Skládá se pouze ze zeleniny a je tudíž vhodné i pro vegetariány. Doporuč…
Jak uvařit kuřecí peperonatu | recept
Kuřecí peperonata | recept. Peperonata je původem italská zeleninová příloha k rybám a masu. Peperonata je jednoduchá na přípravu a nepotřebujete na n…
Jak uvařit cikánský guláš | recept
Cikánský guláš | recept. Následující recept mám zapsaný ve stařičkém zděděném sešitku jako cikánský guláš. Název ponechávám, i když je diskutabilní. S…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.