Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit kuřecí peperonatu | recept

Kuřecí peperonata | recept. Peperonata je původem italská zeleninová příloha k rybám a masu. Peperonata je jednoduchá na přípravu a nepotřebujete na ni žádné zvláštní ingredience. Ve své domovině byla jídlem „chudých“. Není žádný jednotný recept, v každém regionu je trochu jiný. Následující recept na kuřecí pepperonatu vám může posloužit jako inspirace na lehký oběd.

Co je potřeba

  • 8 kuřecích stehýnek
  • hladká mouka na obalení masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 5 různě barevných paprik
  • 400 ml plechovka krájených rajčat
  • čerstvé oregano
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej (slunečnicový)
1

Kuřecí stehýnka ze všech stran dobře obalte v hladké mouce.

2

Obalená stehýnka zprudka opečte v pánvi s rozpáleným olejem. Jakmile zezlátnou, vyjměte je a prozatím odložte stranou.

3

Cibuli pokrájejte na proužky, papriky na nudličky a česnek na plátky. Na malém množství olivového oleje osmahněte proužky cibule a česneku do světle žluté barvy. Pak přidejte připravené proužky paprik a vše osolte a okořeňte mletým pepřem. Přiveďte k varu.

4

Nakonec k zelenině přidejte krájená rajčata z konzervy. Mohou být i různě ochucená, např. česnekem, bazalkou i chilli. Do hrnce vhoďte i čerstvé lístečky oregana, bez nich by to nebyla pravá italská chuť.

5

Nahoru poskládejte opečená kuřecí stehýnka, nádobu zakryjte poklicí a vše společně duste ještě asi 25 minut. K tomuto jídlu se jako příloha nejlépe hodí tmavý chléb.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články