Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit vepřovou panenku ve slanině | recept

13. Říjen 2011

Tentokrát se pustíme do přípravy vynikající vepřové panenky ve slanině s karamelizovanou cibulkou. Vepřovou panenku zabalíme pevně do slaniny. Položíme ji na rozpálenou pánvičku se dvěma lžícemi oleje a opékáme ze všech stran, dokud není slanina pěkně obarvená. Poté ji podlijeme vývarem. Postupujte podle video receptu Masa Planá. Věřím, že nebudete litovat! Dobrou chuť!

Co je potřeba

Na 2 porce potřebujeme:

2×200 g vepřové panenky ze středu
6 tenkých dlouhých plátků kvalitní slaniny
1 dcl drůbežího vývaru
slunečnicový olej
4 červené cibule
40 g krupicového cukru
50 ml červeného vinného octa

Tipy

Můžeme podávat také s bramborovou kaší.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak připravit kuřecí frikasé | recept
Kuřecí Frikasé | recept. Frikasé je vlastně jiný výraz pro zadělávanou slepici nebo kuře. Jde o starý kuchařský postup, který se od svého vzniku výraz…
Obrázek není k dispozici
Jak vyrobit domácí vajíčkovou tlačenku
Domácí vajíčková tlačenka | recept. Chystáte-li se na pohoštění rodiny či přátel a přemýšlíte, kterou pochoutkou je pohostit, pak je jistě výborným ře…