Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit vepřovou panenku ve slanině | recept

14. Říjen 2022

Tentokrát se pustíme do přípravy vynikající vepřové panenky ve slanině s karamelizovanou cibulkou. Vepřovou panenku zabalíme pevně do slaniny. Položíme ji na rozpálenou pánvičku se dvěma lžícemi oleje a opékáme ze všech stran, dokud není slanina pěkně obarvená. Poté ji podlijeme vývarem. Postupujte podle video receptu Masa Planá. Věřím, že nebudete litovat! Dobrou chuť!

Co je potřeba

Na 2 porce potřebujeme:

2×200 g vepřové panenky ze středu
6 tenkých dlouhých plátků kvalitní slaniny
1 dcl drůbežího vývaru
slunečnicový olej
4 červené cibule
40 g krupicového cukru
50 ml červeného vinného octa

Tipy

Můžeme podávat také s bramborovou kaší.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak udělat pštrosí vejce | recept
Jak udělat pštrosí vejce | recept
Recept na pštrosí vejce. Udělat pštrosí vejce dá trochu práci, ale na druhou stranu jsou pštrosí vejce jídlo, které se dětem moc líbí. Tak proč jim je…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.