Co je potřeba

Co je potřeba na 4 porce:

  • 500 g rybího masa bez kostí
  • 1 vejce
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř, čerstvé či sušené bylinky (k dochucení ryb se skvěle hodí třeba petrželka, tymián, rozmarýn či bazalka, k mořským rybám a zejména pak k lososu zkuste přidat také kopr)
  • trocha rostlinného oleje
  • celozrnné housky
  • čerstvá zelenina (např. ledový salát, rajče, salátová okurka, cibule apod.)
  • plátkový sýr (nejlépe čedar)
  • dresing
1

Ryby jsou bezesporu velmi prospěšné pro naše zdraví. Pro přípravu rybích hamburgerů můžete využít jakoukoliv čerstvou či mraženou rybu, kterou máte k dispozici. Skvělé hamburgery budou z lososa, ale klidně i z mražené tresky. Ryby jsou lehce stravitelné a obsahují spoustu bílkovin, vitamínů a minerálů. V tučnějších rybách (jako je třeba losos či makrela) pak naleznete i velké množství omega-3 mastných kyselin.

2

A jaký je postup?

Rybí maso rozmixujte spolu s vejcem, mrkví, cibulí a ovesnými vločkami. Směs dochuťte solí, pepřem a bylinkami.

3

Poté vmíchejte prolisovaný česnek a směs nechte asi 15 minut odpočinout, aby vločky změkly a nabobtnaly. Hmota pak bude při pečení krásně držet pohromadě.

4

Z hmoty tvoříme rukama placičky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Placičky lehce zakápneme rostlinným olejem a dáme je péct do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C zhruba na 20 minut.

5

Mezitím omyjeme několik listů ledového salátu, rajčata a okurku a oloupeme cibuli. Zeleninu nakrájíme na plátky.

6

Dresing můžete připravit třeba smícháním bílého jogurtu a barbecue omáčky.

7

Housku podélně rozkrojíme, pomažeme ji dresingem a poklademe zeleninou. Na zeleninu položíme horkou rybí placičku a plátkový sýr. Přeji dobrou chuť!

Tipy

Rybí hamburgery můžete připravit i z kapra, amura nebo jiné sladkovodní ryby.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4
Average: 4 (1 vote)