Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit zapečené tortilly s tuňákem | recept

Zapečené tortilly s tuňákem | recept. Pokud rádi vyrážíte na pěší výlety, je třeba se vybavit i svačinou, která nejen dodá energii, ale také skvěle chutná a je zdravá. Tousty jsou sice fajn, ale rychle se jimi přejíte. Zkuste si podle následujícího receptu připravit zapečené tortilly. Splňují takřka všechny požadavky, které výletníci na svačinu mají. Tortilly lze naplnit různými kombinacemi ingrediencí, tudíž je můžete připravovat znovu a znovu a přitom pokaždé budou chutnat jinak. Připravte si na své procházky přírodou tortilly plněné tuňákem, chutnou zeleninou a sýrem.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 1 balení velkých tortill
  • 1 konzervu tuňáka
  • 1 jarní cibulku
  • hrst listového špenátu
  • hrst černých oliv
  • 4 sušená rajčata
  • 2 lžíce sterilované kukuřice
  • 100 g eidamu
1

V prvním kroku si přichystejte všechny suroviny na kuchyňskou linku, abyste je měli po ruce a mohli tak rychle plnit tortilly. Konzervu tuňáka otevřete a slijte. Jarní cibulku operte a nasekejte na kolečka. Listový špenát omyjte a krátce spařte vroucí vodou. Černé olivy nechte okapat a následně je nakrájejte na proužky nebo jakékoli malé kousky. Sušená rajčata osušte papírovou utěrkou a nakrájejte je na drobné kousky. Kukuřici slijte a vysypte na malou mističku. Eidam nastrouhejte na hrubém struhadle.

2

Rozpalte toustovač. Jednotlivé tortilly poklaďte ingrediencemi, můžete je různě kombinovat. Skvělý je například tuňák s olivami a kukuřicí nebo špenát se sušenými rajčaty a jarní cibulkou. Eidam je pak základem obou uvedených náplní. Naplněným tortillám přehněte postupně všechny okraje doprostřed, vytvořte jakýsi balíček ve tvaru čtverce.

3

Tortillové balíčky vkládejte postupně do toustovače a nechte zapéct dokřupava. Zchladlé je nakonec zabalte do alobalu nebo naskládejte do uzavíratelné misky a vezměte je s sebou na výlet. Podávat je však můžete i teplé.

Pokud byste zapečené tortilly chtěli zabalit do potravinové fólie, zkonzumujte je co nejrychleji, v plastu totiž snadno změknou a "zgumovatí". 

Autor: marketahoz | Zobrazit autorská práva

fotografie archiv autorky

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Slaný štrúdl | recept. Připravte si na poslední den roku vynikající slaný štrúdl. Přípravu slaného štrúdlu zvládne opravdu každý, navíc jeho náplně lz…