Co je potřeba

na 8-10 porcí:
800 g dýně
200 g hladké mouky
120 g hery
200 g jablek
50 g cukru
2 vejce
šťávu z citronu
lžíci octa
2 umleté hřebíčky
půl lžičky skořice
2 lžíce zázvorového džemu

1

Hladkou mouku prosejeme, přidáme heru, ocet, 3 lžíce studené vody a smícháme. Směs zpracujeme na těsto,k které necháme odpočinout.

2

Do hrnce dáme nakrájenou dýni, oloupaná a nakrájená jablka, zalijeme citronovou šťávou, 100 ml vody, podusíme a potom rozmixujeme.

3

Těsto na dýňový koláč rozválíme, vyložíme jim koláčovou formu, dno propícháme vidličkou, okraje přimáčkneme k formě proužkem pečícího papíru a v předehřáté troubě dýňový koláč zapečeme.

4

Papír odstraníme. Do mírně vychladkého pyré přidáme hřebíčky, skořici, džem, cukr, vejce a promícháme. Nalijeme na těsto a zvolna pečeme půl hodiny.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.2
Average: 3.2 (10 votes)