Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat bešamelovou omáčku

21. Říjen 2012

Bešamelová omáčka recept. Bešamel je světlá základní omáčka. Jde o tradiční specialitu především francouzské kuchyně. Tvoří základ mnoha dalších omáček – např. omáčky Mornay, nebo hořčičné omáčky. Příprava bešamelové omáčky krok za krokem.

Co je potřeba

1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
400 ml mléka nebo smetany
sůl
špetka nastrouhaného muškátového oříšku nebo květu

1
Přípravu bešamelové omáčky začnete tím, že máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Mícháme asi minutu dokud jíška nepřestane pěnit.
2
Do jíšky přidáváme studené mléko a metlou šleháme dohladka.
3
Bešamelovou omáčku vaříme 20 minut do zhoustnutí.
4
Nakonec bešamelovou omáčku osolíme a ochutíme muškátovým oříškem.
5
Bešamelová omáčka je hotová. Dobrou chuť!

Bešamelovou omáčku připravujeme v poměru 1:1 z mouky a másla.
Pokud je bešamelová omáčka po uvaření hodně hustá, ředíme ji mlékem.

Autor: KJersey
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Jak udělat čínskou marinádu
Marinády jsou neoddělitelnou částí každého grilování. Zkuste dnes něco netradičního. Čínská marináda je vhodná pro vepřové a hovězí maso.
Obrázek není k dispozici
Jak udělat bramborák
Nebo-li cmunda je tradiční pokrm české, německé i rakouské kuchyně. V Polsku se bramborák jí i na sladko jen posypaný cukrem případně politý smetanou.…
Obrázek není k dispozici
Jak udělat česnekové krevety
Západ slunce, mořské zátoky a jemný bílý písek...Každý si při vzpomínce na letní dovolenou vybaví něco jiného. Oživte si zážitky a vzpomínky chutí stř…
Jak udělat chilli con carne | recept
Jak udělat chilli con carne | recept. Toto mexické jídlo je výborné při velkých akcích. Existuje i vegetariánská verze, známá také jako chilli sin car…
Obrázek není k dispozici
Jak udělat gratinované krevety
Mořské potvůrky nejlépe chutnají v útulné restauraci u moře. Ale ne každému se poštěstí dopřát si takové gurmánské hody. Mnoho supermarketu dnes nabíz…