Přejít k hlavnímu obsahu

Francie

Jak udělat bešamelovou omáčku | recept
Jak udělat bešamelovou omáčku | recept. Bešamel je světlá základní omáčka. Jde o tradiční specialitu především francouzské kuchyně. Tvoří základ mnoha…
Jak upéct vánoční poleno | recept
Vánoční poleno | recept. Vánoční moučník ve tvaru polene, který se peče ve Francii, je připomínka starého keltského zvyku. Vždy se vybral z krbu pěkný…
Jak poznat Štrasburk | tipy
Jak poznat Štrasburk  | tipy. Štrasburk - to je francouzské město, které bylo založeno roku 12 př.n.l., a které určitě stojí za návštěvu. Nachází…
Jak pěstovat fenykl | rady
Jak pěstovat fenykl | rady. Fenykl – to není jen koření do rybích polévek, k dušeným masům, do omáček a salátů. Fenykl sladký čili florentinský je lah…
Jak na francouzskou kuchyň | rady
Jak na francouzskou kuchyň | rady. Francouzská kuchyně se vyvinula z italské kuchyně v 17. století, kdy La Varenne, pozoruhodný šéfkuchař Napoleona, n…
Jak udělat sněhové těsto | recept
Jak udělat sněhové těsto | recept. Sněhové nebo také bílkové těsto je také nazývané bezé (francouzsky polibek). Z tohoto těsta se dělají vánoční kokos…

Nejnovější články v kategorii

Vánoční poleno | recept. Vánoční moučník ve tvaru polene, který se peče ve Francii, je připomínka starého keltského zvyku. Vždy se vybral z krbu pěkný…
Jak poznat Štrasburk  | tipy. Štrasburk - to je francouzské město, které bylo založeno roku 12 př.n.l., a které určitě stojí za návštěvu. Nachází…
Jak pěstovat fenykl | rady. Fenykl – to není jen koření do rybích polévek, k dušeným masům, do omáček a salátů. Fenykl sladký čili florentinský je lah…
Jak na francouzskou kuchyň | rady. Francouzská kuchyně se vyvinula z italské kuchyně v 17. století, kdy La Varenne, pozoruhodný šéfkuchař Napoleona, n…
Čokoládový fondant recept. Fondant je horký moučník, který se peče ve formičkách. A tady je recept na jeho přípravu. Začneme tím, že rozpustíme čokolá…
Subscribe to Francie
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.