Co je potřeba

500 g polohrubé mouky
250-300 ml vroucí vody
1 kg švestek
2 špetky soli

na ozdobu:
cukr
máslo
mák

1

Mouku se špetkou soli zalijeme v míse vroucí vodou. Začneme 250 ml vody a dobře zamícháme. Pokud je těsto příliš tuhé a lepivé, ještě trochu vody přidáme. Přesné množství nelze odhadnout, protože záleží na vlhkosti mouky. Ale jakmile se vám těsto přestane lepit na ruce, je to ono.

2

Počkejte, dokud těsto nevychladne, jinak se bude špatně tvarovat. Švestky omyjte a vypeckujte (ale není to povinné). Každou švestku obalte připraveným těstem.

3

Dejte vařit vodu a trochu ji osolte. Knedlíky do ní vhazujte po několika kusech. Po dvou minutách zkontrolujte, jestli se nepřilepily ke dnu. Vaříme dalších 8-10 minut dokud knedlík nevyplave (je to individuální podle tloušťky těsta).

4

Hotové knedlíky naložíme na talíře, pocukrujeme, přelijeme horkým máslem a posypeme mákem. Dobrou chuť.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.142855
Average: 4.1 (14 votes)