Co je potřeba

Na 4 porce:
800 g jehněčí plece
4 šalotky
4 stroužky česneku
2 snítky tymiánu
1 snítka rozmarýnu
1 plechovka loupaných krájených rajčat
8 malých karotek
200 g fazolek
Na zeleninový vývar:
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
kousek pórku
1 neloupanou cibuli
4 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
sůl

1

Den předem si uvaříme vývar. Mrkev, petržel, celer oloupeme a dáme v celku do hrnce.

2

Přidáme ostatní ingredience a zalijeme 3 l vody. Vaříme v mírném plameni asi hodinu.

3

Pak zchladíme a zcedíme. Mělo by zbýt asi 1,5 l vývaru.

4

Maso zbavíme blanek a tučných kousků a pokrájíme na stejné menší kousky.

5

Opepříme, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet.

6

Šalotku oloupeme a překrojíme na půlky.

7

Česnek oloupeme, připravíme si pekáč s poklicí.

8

V pekáči rozehřejeme olej a maso na něm krátce opečeme, poté je lehce posolíme.

9

Přidáme obě půlky šalotky, česnek a bylinky.

10

Dále krájená rajčata a podlijeme polovinou vývaru.

11

Pekáč zaklopíme poklicí a pečeme 40 minut v troubě na 200°C.

12

Mezitím očištíme karotky. Fazolky i karotky vložíme do vroucí osolené vody a 3 minuty povaříme.

13

Do pekáče po 40 minutách dolijeme vývar dle potřeby a přidáme karotky a fazolky.

14

Necháme ještě 20 minut dopéct. Po této době zkusíme, zda je maso měkké.

15

V pekáči by mělo zůstat dost šťávy z vývaru. Na talíř ho servírujeme s bramborami nebo jen s bílým chlebem.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno