Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat hovězí guláš | recept

18. Březen 2020

Jak udělat hovězí guláš | recept. Česká klasika jedinečné chuti - tak to je hovězí guláš! A že Češi nejsou gulášový národ. Tolik druhů gulášů nikde snad nenajdete. My si teď připravíme klasiku - hovězí guláš. Recept níže.

Co je potřeba

500 g cibule, nakrájené na polohrubo
6 lžic oleje
50 g rajského protlaku
30 g mleté sladké papriky
sůl, pepř
1 kg hovězího předního bez kosti, nakrájené na kostky
jíška z 1 lžíce hladké mouky a másla
2 až 4 stroužky česneku
majoránka

1

Cibuli smažíme v hrnci, dokud neztmavne, poté přidáme protlak. Mícháme, dokud se odpaří voda, poté nasypeme do hrnce papriku a zpěníme. Přidáme maso, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran.

2

Poté postupně přiléváme vodu - aby maso plavalo jen do poloviny, až se voda odpaří přidáme další. Maso dusíme do změknutí.

3

Změklé maso vyndáme ze šťávy a tu zahustíme jíškou. Pak guláš dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou, vratíme do něj maso a ještě čtvrt hodiny vaříme.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat guláš na víně | recept
Jak udělat guláš na víně | recept. Chuť a správná barva guláše závisí na dostatečně dlouhém osmahnutí masa na tuku. Chuť a barvu dodává guláši také ml…
Jak uvařit hovězí nadivoko | recept
Hovězí nadivoko | recept. V tradiční české kuchyni se víno využívá poměrně málo. Jedním z pokrmů s vínem jako ingrediencí je hovězí nadivoko, kte…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.