Co je potřeba

500 g kuřecích prsíček
100 g parmské šunky
čerstvé bylinky (majoránka, oregano, bazalka)
slunečnicový olej
sůl
pepř

Na šťouchané brambory:

500 g brambor
100 g másla
cca 100 ml smetany
3 mladé cibulky
sůl
bílý pepř

1

Kuřecí prsíčka překrojíme , osolíme, opepříme, zasypeme čerstvými nasekanými bylinkami, obalíme v plátku parmské šunky a naskládáme do pekáče.

2

Zalijeme olejem a necháme minimálně hodinu marinovat v lednici. Poté upečeme v troubě při 190 až 200°C do zlatova, což trvá zhruba 10 minut.

3

Mezitím si připravíme přílohu.
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a do brambor přidáme rozpuštěné máslo, teplou smetanu, sůl, bílý pepř, nasekanou jarní cibulku, důkladně rozšťoucháme a podáváme.

Tipy

K bílému masu (drůbež, ryby, králík) patří bílý pepř a bílé víno.
Čerstvých bylinek přidávejte víc - jsou méně aromatické než sušené.
K tomuto pokrmu se hodí i čerstvý tymián.
Parmskou šunku můžete nahradit plátky uzeného vepřového boku.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno