Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat drůbeží maso po italsku | recept

Drůbeží maso s krémovou náplní z gorgonzoly, to je lahůdka s italským přízvukem. Připravte si kuřecí prsa a pojďme na přípravu drůbežího masa po italsku podle receptu.

Co je potřeba

1 kuřecí prsní fileta
sůl
3 snítky bazalky
1 lžička piniových jader
25 g sýru gorgonzola
lžička oleje
pepř
4 lžíce bílého vína
2 lžíce smetany
1 lžička světlé omáčkové jíšky
50 ml vývaru

1
Kuřecí prsa krátce opláchneme a dobře osušíme. Osolíme a opepříme. Nožem vykrojíme kapsu.
2
Bazalku a piniové oříšky nasekáme. Rozdrobíme gorgonzolu. Bazalku a piniové oříšky i gorgonzolu dáme do kapsy, konec upevníme párátky.
3
Na pánvi rozehřejeme olej a drůbeží maso opečeme. Výpek zalijeme vínem, přidáme vývar a smetanu a přivedeme k varu.
4
Zahustíme jíškou a dochutíme.
5
Drůbeží maso po italsku podáváme s dušenou mrkví a opečenými brambůrkami. Dobrou chuť!
Autor: KJersey
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Kuřecí Frikasé | recept. Frikasé je vlastně jiný výraz pro zadělávanou slepici nebo kuře. Jde o starý kuchařský postup, který se od svého vzniku výraz…
Obrázek není k dispozici
Recept na kuřecí prsa v parmské šunce. Kuřecí prsa v parmské šunce podáváme se šťouchanými bramborami a pažitkou. Tady je vynikající recept na kuřecí…